Op reis met de kids 2

Vandaag vertel ik verder over onze vakantie-avonturen. De afgelopen winter gingen we ook nog twee keer een weekend weg. Via Airbnb reserveerden we de leukste huizen!

Harlingen

Ramona had het afgelopen seizoen veel succes met turnen. Ze mocht zelfs, na de voorrondes, door naar de kwartfinale van de Nederlandse kampioenschappen! We moesten wel eerst even slikken toen we hoorden dat we daarvoor om 8.30 uur in Harlingen moesten zijn….. Vanuit de Hoeksche Waard is dat toch zo’n twee uur rijden. Afijn: we maakten van de nood een deugd en besloten een huis te huren voor dit weekend.

Via de fantastische website van Airbnb kwamen we uit bij dit huis aan de Hooghstraat. Een oud huis midden in het centrum, een straat achter de winkelstraat gelegen. Een huis met een grote slaapzolder, waar een tweepersoonsbed staat en ook een eenpersoonsbed. Omdat Stella nog in de kinderwagenbak sliep hadden wij er voldoende slaapplaatsen aan. Een huis met een leuke sfeer en ook nog een fijn dakterras. Vanwege het mooie weer wat we hadden, eigenlijk de eerste terrasjes-dag van dit jaar, konden we daar ook nog lekker zitten. Het huis had wel steile trappen, zonder kindervoorzieningen, dus met een kruipende peuter is dit minder geschikt. Harlingen is een ontzettend leuk stadje, waar hele vriendelijke mensen wonen en waar je voor redelijke prijzen ontzettend lekker kunt eten!

Met Stella ging het heel goed dit weekend. In de auto sliep ze vrijwel de gehele route en ook in het huis heeft ze weinig gehuild. Ik gaf nog grotendeels borstvoeding, dus in die zin ook gemak alom. We zaten op loopafstand van de sporthal en daarom kon ik daar lopend met de kinderwagen naartoe. Tijdens de wedstrijd sliep ze gewoon in de kinderwagen! We hebben echt enorm genoten dit weekend; ook al omdat Ramona zo goed had geturnd dat ze door mocht naar de halve finale!

Laar

En tja, die halve finale, die was weer niet naast de deur! Die was namelijk in Dalen, gelegen naast Coevorden. Zo mogelijk nog verder dan Harlingen dus. We kozen er wederom voor om een huis te huren. Deze keer kozen we voor deze fantastische bed & breakfast net over de grens in Duitsland.

Dit is een zeer ruim huis in een stille uitgestrekte omgeving. Ramona haar vriendinnetje was ook mee en in dit huis en de tuin rondom hebben ze zich geen moment verveeld. Tijdens het spelen kon Stella gewoon slapen in de slaapkamer, want er was ruimte zat. Hier werden we ook nog verwend met een heerlijk ontbijt en met een gastvrouw die als beroep kraamverzorgster heeft zit je met een baby altijd goed natuurlijk!

Wat wel opviel was dat we deze keer al veel minder bagage mee hadden genomen en relaxter vertrokken. Onderweg ging het wederom goed met Stella en ook nu sliep ze tijdens de turnwedstrijd, deze keer in de draagzak. Ze heeft bij dit huis ook buiten uren in de kinderwagen geslapen, het was er rustig zat voor en ook al een beetje voorjaar, dus niet al te koud.

Helaas: Ramona ging niet door naar de finale….., dus er volgde niet nog een weekend 😉

Wel komen we al in de buurt van de zomervakantie. Ook daarvoor kozen we voor een huis, namelijk dit huis in Frankrijk/ de Provence. Een absolute plus is dat het midden in een Frans dorpje ligt en je daardoor zo heerlijk midden in het lokale leven terecht komt. Natuurlijk heeft een camping zeker ook zijn plussen voor kinderen, maar er zijn ook hier genoeg mogelijkheden voor uitstapjes met Ramona en Stella. We hebben er zin in!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s