Spelen met Stella

Stella is, nu ze bijna zes maanden is, lekker in de weer met al haar speelgoed. Vandaag deel ik met jullie waar zij het liefste mee speelt. Het grappige is nog wel dat de meest simpele dingen eigenlijk het beste aanslaan.

Favoriet zijn hier de kubussen. We hebben er wel drie gekregen in de kraamtijd en met alle drie wordt volop gespeeld. Ik wissel het speelgoed regelmatig af, zodat er iedere keer weer wat nieuws is om te ontdekken. Het spiegeltje op de kubus is favoriet en ook de dingetjes die eraan hangen.

Dan hebben we de stapelbakjes (volgens mij te koop bij Kruitvat). Ook Ramona heeft hier altijd veel plezier van gehad. Die bakjes worden nu volop gepakt en verplaatst, of uit de box gegooid. Straks zijn ze leuk om op te stapelen (en weer om te gooien ūüėČ ). En ook in bad zijn de bakjes leuk.

Ook de houten ring (die ik ooit kocht in een winkel a la Pipoos en die je in de foto boven dit artikeltje ziet) blijft favoriet en was dat bij Ramona ook al. Gewoon een simpele, onbehandelde, ring die makkelijk vast te pakken is en waar het lekker op bijten is.

Om er toch nog √©√©n te noemen in de categorie “electronica en herrie-speelgoed” : de telefoon. Dat is zo’n speelgoedje welke ik zelf niet zo snel zou kopen, simpelweg omdat het er foei-lelijk uit ziet en de geluiden die eruit komen ook niet echt mooi zijn. Toch is zo’n telefoon echt een successtory hier in huis. Ramona kreeg er √©√©ntje toen ze een jaar oud was en heeft er heeeeeeeel lang mee gespeeld. Later overigens ook met oude ” echte” ¬†telefoons, waar dus verder geen geluid uit kwam. Tja: ze zien ons ook de hele dag met zo’n ding in onze handen, dus dan wordt het vanzelf interessant….

Tenslotte: de doek! Waar je een hydrofiele doek al niet voor kan gebruiken….. Het oeroude ” kiekeboe” ¬†spelletje, zo simpel kan het zijn en het levert altijd een lach op het gezichtje van Stella op. Veilig ook; omdat deze doek niet verstikkend is (uiteraard wel altijd op blijven letten!).

IMG_6227.JPG

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s