Op reis met de kids: deel 1

Wij zijn gek op vakantie (wie niet?) en trekken er dan graag op uit. We vallen ook weer niet in de categorie avontuurlijke wereldreizigers, maar een beetje uitdaging mag er wel zijn. Ramona houdt gelukkig ook van reizen en heeft dan ook al best wat gezien van de wereld. Met haar maakten we een lange vliegreis, gingen we naar een vrij primitieve bestemming in Egypte, deden een stedentrip naar Berlijn en maakten we lange bergwandelingen in Zwitserland. We hopen dat Stella reizen ook leuk zal gaan vinden; we gaan het zien! Intussen gingen we al drie keer op reis met Stella en staat de volgende alweer gepland. In drie delen vertel ik jullie over onze ervaringen. Deze keer deel 1: de luxe bungalowvakantie.

Toen Stella 9 weken oud was gingen we voor een week weg. We gingen naar bungalowpark Hof van Saksen in Drenthe. Ik had deze vakantie al geboekt nog voordat Stella geboren was. Het leek me goed om er met het gezin even tussenuit te gaan, na de eerste periode van wennen aan de nieuwe situatie. Dat pakte goed uit!

Vooraf

Het vergde wel een hele voorbereiding. Ik ben geloof ik wel een week bezig geweest met inpakken en vooral met nadenken over wat ik allemaal wilde meenemen. De hele auto zat vol met luiers, kleertjes, hydrofiele doeken, de kinderwagen en zo meer. Maar, ik wilde deze week echt kunnen genieten en niet tekort komen….. Overigens werden veel dingen ongebruikt weer mee terug genomen, dus de volgende tripjes gingen we al met minder spullen op pad.

De reis ernaartoe

We vertrokken op vrijdagmiddag en kwamen in lange files terecht. We waren in totaal vijf uur onderweg. Halverwege stopten we even, zodat ik Stella borstvoeding kon geven. Het grootste gedeelte van de rit heeft Stella geslapen.

Het park: vermaak voor alle leeftijden

Hof van Saksen is een Landal park, maar anders dan de andere parken. Bollo de beer is er niet te bekennen en alles is er net een tikkeltje luxer dan in de andere parken. Het grootste pluspunt vonden wij dat er op dit park werkelijk voor alle leeftijden vermaak is. Zowel voor de ouders, als de kinderen is er van alles te doen. Zo waren er voor kinderen in Ramona’s leeftijd (zo rond 9 jaar) de “academies” . Hier kon je met hout knutselen, of zoals wij deden: met stof en naaimachine aan de slag. Professionele materialen en apparaten staan je ter beschikking. Je kunt er echt iets moois maken! Zo maakten wij een ipad hoes en ook nog een rokje.

Voor de jongere kinderen is er een enorme binnenspeeltuin en voor iedereen is het zwembad. Zowel baantjes trekken als recreatief zwemmen en ook een zwembad voor de baby: het is er allemaal.

Voor de ouders is er een fitness, een sauna en diverse restaurants. Daar hebben we heerlijk gegeten, terwijl ook de kinderen zich uitstekend konden vermaken in leuke speelhoeken. Ook voor de kinderen zijn er trouwens leuke menu kaarten met weer eens wat anders dan  kip nuggets en friet.

De huisjes

Wij verbleven in een kinderboerderij voor vier personen. Nee, er waren geen dieren….. Het was een ruim en gezellig ingericht huisje. Voor Ramona was er wat speelgoed aanwezig, voor Stella, een commode, een box en een ledikantje. Dit ledikantje hebben we overigens niet gebruikt, omdat ze nog in de reiswieg sliep. Omdat we het zo ontzettend naar onze zin hadden zijn we nog een weekend langer gebleven. We wisselden toen van huisje en kwamen in een Newborn villa terecht. Echt super luxe en helemaal gericht op baby’s. Hier vind je een volledig ingerichte luxe babykamer, een luxe kinderstoel, wipstoeltje, flessenverwarmer en babyfoon met camera. Wij hebben maar weinig van deze dingen gebruikt, maar goed.

Conclusie

Deze week vakantie heeft ons goed gedaan. We waren van alle gemakken voorzien en hebben veel leuke dingen gedaan. Stella zat veel in de draagzak en zodoende konden we regelmatig wandelen en naar de activiteiten gaan. Er verbleven nog veel meer gezinnen met jonge baby’s en je zag overal moeders zitten die ondertussen hun kindje aan het voeden waren. Dat was voor mij heel ontspannen: even niet gebonden aan huis en ondertussen toch mijn kindje kunnen voeden in een relaxte sfeer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s